Kid….έκπληξη !!!

Μέσα σε μια μοναδική ατμόσφαιρα εξελίχθηκε ο εναρκτήριος αγώνας του φετινού MiniGP Cup την περασμένη Κυριακή 17 Μαΐου. Ενας αγώνας που πέρασε στην ιστορία αφού για 1η φορά στην Ελλάδα διεξήχθηκε αγώνα αθλητών 7-10 ετών, ένας αγώνας που άφησε μια ξεχωριστή γεύση, χαράς, συγκίνησης αλλά και ελπίδας σε όλους

όσους βρέθηκαν στο γνωστό και θεαματικό Kartodromo, και δεν ήταν καθόλου λίγοι!!

Panteleakis1

Με τα βλέμματα όλων συγκεντρωμένα πάνω τους, 6 «παλληκαράκια» προσαρμοσμένα άψογα στους κανονισμούς και στις διαδικασίες, ξεκίνησαν στον αγώνα της νέας κατηγορίας KidGP με τον Βασίλη Παντελεάκη (ΑΡΗΣ), 

που προετοιμάζεται πολύ καιρό, να επιβεβαιώνει τον πολύ πρώιμο τίτλο του φαβορί και να κερδίζει τον ιστορικό αγώνα με άνεση. Λίγο πιο πίσω, οι καταπληκτικοί Γιάννης Περιστεράς (ΛΕΜΟΤ), Σπύρος Φουρθιώτης (Ομάδα65) και Αγγελος Μερεμέτης (ΦΙΑΜ) μονομάχησαν σε όλο τον αγώνα (!) για την 2η θέση την οποία κατέκτησε, σχεδόν πάνω στο νήμα, ο Περιστεράς. Λίγο πιο πίσω ο Χρήστος Κώτσης (ΑΡΗΣ) και ο Κώστας Τσόκαλης (ΑΡΗΣ) έδειξαν ότι το μέλλον τους ανήκει φέρνοντας παράλληλα νέα ονόματα στον μοτοαθλητισμό αφού οι 4 πρώτοι είναι γόνοι αθλητών «αγωνο-μοτο-οικογενειών». Οι αθλητές οδήγησαν μοτοσυκλετάκια της Blata (Polini για τον Φουρθιώτη), 40 κ.εκ. τα οποία ελέγχθηκαν εξονυχιστικά σε θέματα ασφάλειας και ισονομίας διαδικασίες.

Papanikolaou

Peristeras1

Πολύ γρήγορο αγώνα έκανε ο αποφασισμένος και στυλάτος Χρήστος Παπανικολάου (ΑΡΗΣ, Kayo) και κέρδισε με άνεση την κατηγορία MiniGP1 (10-13 ετών) με τον Γιαννάκη Περιστερά (ΛΕΜΟΤ, Honda) να φτάνει εύκολα στην 2η θέση  αφήνοντας πίσω του,τον περσινό Κυπελλούχο Παναγιώτη Γκιζίνο (ΑΡΗΣ, Honda – έτρεξε την τελευταία στιγμή με μοτοσυκλέτα που του παραχώρησε ο Γ .Καρακώστας), τον Νίκο Ελευθεριάδη (Ομάδα 65, IMR) και το «καρντασάκι» (Θεσσαλονικιός) Αποστόλη Καμζέλη (ΜΟΒΕ, IMR) να μονομαχούν μέχρις εσχάτων για την άνοδο στην βάθρο που απόλαυσε τελικά, επάξια, ο Νίκος Ελευθεριάδης.

Οπωσδήποτε ο πλέον συναρπαστικός και αγωνιώδης αγώνας της ημέρας έγινε στην «μεγάλη» κατηγορία των μικρών αθλητών, στην MiniGP (14-17 ετών). Ο Νότις Παπαπαύλου (ΑΡΗΣ, IMR) ταχύτατος στις πρωινές δοκιμές ξεκίνησε επικεφαλής στον αγώνα με τον περσινό Κυπελλούχο, τον Δημήτρη Καρακώστα (ΑΡΗΣ, Honda) να «κολλάει» γρήγορα στον πίσω τροχό του και μετά τα μέσα του αγώνα να περνάει επικεφαλής. Ο Παπαπαύλου ακολούθησε σε απόσταση αναπνοής τον Καρακώστα, μελέτησε την τακτική του και στην γνωστή φουρκέτα 3 στροφές πριν τον τερματισμό, επιτέθηκε, χώθηκε και πέρασε μπροστά κερδίζοντας  

καταχειροκροτούμενος την μεγάλη μάχη. Τρομερή μάχή κα για την 3η θέση την οποία κατέκτησε ο επανερχόμενος στα MiniGP Στέλιος Χάλαρης (ΛΕΜΟΤ, IMR) παρά την ασφυκτική πίεση του Κωνσταντίνου Καραμάνη (ΑΡΗΣ, IMR) που ανέβηκε κατηγορία φέτος. Λίγο πιο πίσω ο έτερος Χάλαρης, ο Γιάννης (αδελφός του Στέλιου) έκλεισε την 5άδα. Με την επίθεσή του στον τελευταίο γύρο, ο Παπαπαύλου σημείωσε νέο απόλυτο ρεκόρ πίστας -με μοτοσυκλέτα MiniGP-στο Kartodromo (52,770’’)

Papapavlou Karakostas 1

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας, σε συνέχεια των εξελίξων του 2014, ξεκίνησε με τις κατηγορίες μεγαλύτερων αθλητών που αποτελούν το IMR Cup το οποίο απολαμβάνει την οργανωτική ευθύνη της Ομάδας 65.

Kasapis

Στην «ανοικτή» κατηγορία Open Pit Bikes (η νέα ονομασία για την Senior των 2013-14) ο Μάριος Κασάπης (ΙΚΑΡΟΣ Ρόδου, Monster Pro) οδήγησε δυναμικά κερδίζοντας τον 1ο αγώνα της χρονιάς με τον έμπειρο Μάνο Φασουλάκη (Ομάδα 65, IMR) να εμφανίζεται πολύ κεφάτος (έκανε ταχύτερο γύρο κατηγορίας) και να επικρατεί του Δημήτρη Καρακώστα (ΑΡΗΣ, Honda) που ξέφυγε από τα ηλικιακά όρια της MiniGP αλλά συνεχίζει να απολαμβάνει την όμορφη αγωνιστική ατμόσφαιρα του MiniGP Cup. Την φοβερή 4πλή μονομαχία για τις θέσεις 4-5-6 κέρδισε ο Νίκος Λιόλιος (Ομάδα 65, IMR) που κράτησε ελάχιστα πίσω του τον Αντώνη Καλέμη (ομάδα 65, IMR) αλλά και τον έτερο ανεβασμένο Δωδεκανήσιο, τον Κώστα Αυγηρέλη (ΙΚΑΡΟΣ Ρόδου, KSR) ο οποίος αντιμετώπισε επάξια τον, πρωταεμφανιζόμενο με μικρή μοτοσυκλέτα αλλά έμπειρο στους αγώνες ταχύτητας, Χάρη Παρασκευόπουλο (ΑΡΤΕΜΙΣ, Kayo). Ατυχος εδώ ο Απόστολος Λιάκος (Ομάδα65, IMR) που εγκατέλειψε στον 4ο γύρο από μηχανική βλάβη ενώ ήταν επικεφαλής.

Lompotesis Styliadis Eleftheriadis

Πληθώρα συμμετοχών στην κατηγορία IMR Cup όπου ο Μαρίνος Λομποτέσης (ΛΕΜΟΤ, έτερος αστέρας του MiniGP που έπρεπε νααλλάξει κατηγορία) κατέκτησε τη 1η του νίκη στην καριέρα του ! Σταθερή πίεση στον Λομποτέση άσκησε ο καλά προετοιμασμένος Σωτήρης Στυλιάδης (Ομάδα 65) που σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο ενώ ο σπινθηροβόλος «μπαμπάς» Γρηγόρης Ελευθεριάδης (Ομάδα 65, ο γιός Ελευθεριάδης συμμετέχει στην MiniGP1) άντεξε στην πίεση του πολύ καλού Ανδρέα Φετάνη (Ομάδα 65). Με γρήγορους αλλά ήρεμους σχετικά αγώνες, ο έμπειρος Σπύρος Καραγιάννης (ΛΕΜΟΤ) και ο Γιάννης Λογοθέτης (Ομάδα 65) συμπλήρωσαν την 6άδα.

Θριαμβευτική, ζωντανή και γεμάτη παιδικά χαμόγελα (από πρωταγωνιστές και άφθονους σχολικούς θεατές) η ατμόσφαιρα στις απονομές.

Aponomi MiniGPAponomi KidGP

Ευχαριστούμε τον Κώστα Γκαζή για τις φωτογραφίες και την KTMSEE για την κεντρική υποστήριξη.

Aponomi IMR Aponomi MiniGP1 1

Αποτελέσματα στο www.cronotech.gr

Eπόμενος αγώνας στις 12 Ιουλίου στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων (πίστα καρτ).

Aponomi pitbikes Zampetakis Crash2

ΑΡΗΣ ΑΣ

arislogo

  • Πεντέλη - Pendeli
  • Αττική - Attica, 152236
  • Ελλάδα - Greece
  • +30-210-8049641
  • aris@amotoe.gr