Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν όλοι τον 2ο αγώνα του συναρπαστικού φέτος MiniGP.

Την Κυριακή 3 Ιουλίου, παρά την καλοκαιρινή ζέστη, δεν ήταν λίγοι αυτοί που έσπευσαν στο γνωστό και άκρως θεαματικό Kartodromo και αποζημιώθηκαν με 3 καταπληκτικούς αγώνες.

Πρόσωπο της ημέρας ο λιλιπούτειος εκπρόσωπος της Δωδεκανήσου, ο Κώος Σπύρος Φουρθιώτης (Ομάδα 65, Blata) που

Meremetis Gerakianakisέδειξε από τις δοκιμές (πήρε με άνεση την poleposition) ότι ήρθε αποφασισμένος για όλα στην κατηγορία KidGP. Όμως ο μόνιμος πρωταγωνιστής εδώ, ο Βασίλης Παντελεάκης (ΑΡΗΣ, Blata) πήρε την εκκίνηση και οδηγούσε με πάθος τον αγώνα, έχοντας τον Φουρθιώτη στον τροχό του, μέχρι να το …παρακάνει στην  τελευταία, γρήγορη, στροφή της πίστας και να πέσει θεαματικά αλλά ανώδυνα. Με ανοικτό ορίζοντα ο Φουρθιώτης όρμησε και βελτίωσε το ρεκόρ γύρου της κατηγορίας (σημείωσε ένα εκπληκτικό 57.720’’) πριν κατακτήσει την πρώτη νίκη στην καριέρα του, νίκη που τον φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τον Παντελεάκη (!) σε μια μονομαχία που θα κρατήσει όλους σε αγωνία μέχρι τον Σεπτέμβριο!. Χωρίς καθυστερήσεις, ο Παντελεάκης σηκώθηκε και με πείσμα έφτασε τελικά στην 2η θέση μπροστά από τον ανεβασμένο Αγγελο Μερεμέτη (ΦΙΑΜ, Blata) και τον πρωτοεμφανιζόμενο Γιώργο Γερακιανάκη (ΑΡΗΣ, Blata).

Karakostas Styliadis2Συναρπαστικός αγώνας και στην κατηγορία των OpenPitBikes όπου ο επανεμφανιζόμενος Σωτήρης Στυλιάδης (Ομάδα65, IMR) έκανε την έκπληξη και πήρε την poleposition από τον νικητή του πρώτου αγώνα Νίκο Καρακώστα (ΑΡΗΣ, Honda), πήρε και την εκκίνηση στον αγώνα αλλά ο Καρακώστας είχε το πάθος και την ουσία, πέρασε έξυπνα μπροστά και έμεινε εκεί παρά την πίεση του Στυλιάδη ο οποίος, για να φτάσει στο τροχό του Καρακώστα, σημείωσε νέο ρεκόρ κατηγορίας (53.329’’) ενώ στην απέλπιδα προσπάθεια του για την νίκη έκανε και έξοδο στην τελευταία στροφή του αγώνα, αλλά ήταν ο άψογος Καρακώστας αυτός που πανηγύρισε την (2η φετινή του) νίκη. Ανοδος στον βάθρο για τον επανακάμψαντα Τάσο Σπερελάκη (Ομάδα65, IMR) μοναχικά 4ος ο λάτρης του MiniGPCup Λευτέρης Πίππος (ΑΡΗΣ, Honda) που επιμένει να αγωνίζεται με πιο αδύναμη μοτοσυκλέτα, φοβερός αγώνας για την 5άδα ανάμεσα στον Χαλκιδαίο Γιώργο Τσότζολα (ΑΜΛΕΧ, IMR) που κράτησε πίσω του τον επιθετικό πρωτάρη Γιώργο Πισσαρίδη (Ομάδα65), IMR). Θεαματική «μονόροδη» εκκίνηση, άμεση πτώση και εγκατάλειψη για τον ενθουσιώδη πρωτοεμφανιζόμενο Κουρδοιρακινό (!) MohammadMariwan (ΦΙΑΜ, IMR).

 

D.Karakostas agonasOpenPitBikes start1

Ωραίος αγώνας και στην κορυφαία κατηγορία MiniGP όπου ο έτερος Καρακώστας, ο Δημήτρης (ΑΡΗΣ, Honda) φρόντισε ένα δώσει ταχύτητα και θέαμα στους πρώτους γύρους και μετά, άνετος να ρίχνει κλεφτές ματιές στην προσπάθεια του Γιαννάκη Περιστερά (ΛΕΜΟΤ, Honda) να περάσει (τα κατάφερε, βελτίωσε και το δικό του ρεκόρ γύρου της MiniGP1 στο 54.498’’) τον Παναγιώτη Γκιζίνο Peristeras Gizinos(ΑΡΗΣ, RAV) και ας μην υπήρχε βαθμολογικό ή άλλο ενδιαφέρον αφού ο Περιστεράς έμεινε να αγωνίζεται μόνος του στην νεανική κατηγορία MiniGP 1.

Καταπληκτική ατμόσφαιρα στη απονομές, με γέλια, πειράγματα και….«δροσο-λουσίες» αφού η οργάνωση φρόντισε να μοιράσει πολύχρωμα νεροπίστολα σε όλους, νεροπίστολα που….πήραν φωτιά!!!

aponomi Kid drosiaOpenPitBikes finish

Αποτελέσματα στο www.cronotech.gr, βαθμολογία στο www.minigp.gr, επόμενος αγώνας και φινάλε στις 11 Σεπτεμβρίου στην Πάχη Μεγάρων όπου θα κριθούν οι τίτλοι του 2016 με την αγωνία στο κατακόρυφο κυρίως στην κατηγορία KidGP όπου Φουρθιώτης και Παντελεάκης ισοβαθμούν!

Styliadis flyEpathla BluDroso lousia Karakostas bros

ΑΡΗΣ ΑΣ

arislogo

  • Πεντέλη - Pendeli
  • Αττική - Attica, 152236
  • Ελλάδα - Greece
  • +30-210-8049641
  • aris@amotoe.gr