Χτυποκάρδια ….πριν τα θρανία

Το τελευταίο που είχαν στο μυαλό τους, ενόψει του τελευταίου αγώνα της χρονιάς, οι εφηβολιλιπούτειοι -και μη- πρωταγωνιστές του MiniGPCup ήταν ότι την επόμενο ημέρα θα ξανα-χτυπούσε το σχολικό κουδούνι. Αποκλειστικά πρώτο μέλημα η μέγιστη απόδοση στον αγώνα, η ταχύτερη όσο το δυνατόν, εξοικείωση με την πίστα των Μεγάρων που επισκέπτονται μια φορά τον χρόνο, και το όσο δυνατόν καλύτερο κλείσιμο τς χρονιάς που «ανοίγει την όρεξη» για την επόμενη που….έρχεται!

Papageorgiouflag

Εξτρα ο, σύντομος, προβληματισμός, για την κατάσταση της πίστας μετά την βραδινή νεροποντή, ζήτημα που αντιμετώπισε άψογα η οργάνωση (στέγνωμα – σκούπισμα μέχρις εσχάτων) δίνοντας και έξτρα 5λεπτο διάστημα ελευθέρων δοκιμών.

Styliadis PapageorgiouN.Karakostas aponomi

«Παραδοσιακή» αγωνιστική αρχή της, ηλιόλουστης, ημέρας, ο αγώνας της κατηγορίας των Open PitBikes όπου ο λάτρης του MiniGPCup, o Αλέξης Παπαγεωργίου (ΛΕΜΟΤ) έκανε μια πειστική εμφάνιση με το Kayo 160 και κέρδισε με σχετική άνεση αν και χρειάστηκε να παλέψει στην αρχή με τον αθόρυβο πεισματάρη Σωτήρη Στυλιάδη (Ομάδα 65, IMR) ο οποίος, παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζε σημαντικά προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων, κατάφερε να μην αφήσει τον Παπαγεωργίου να χαλαρώσει ούτε λεπτό. Λίγο πιο πίσω ο, μέχρι τώρα 2πλός νικητής, Νίκος Καρακώστας (ΑΡΗΣ, Honda) που οδήγησε συντηρητικά για να εξασφαλίσει τον φετινό τίτλο ενώ ο κεφάτος και χαμογελαστός Νίκος Γεωργόπουλος (ΛΕΜΟΤ, Honda) πήρε το αίμα του πίσω από τον άκεφο Λευτέρη Πίππο (ΑΡΗΣ, Honda).

KidGP aponomiΣυνέχεια με τον «αγώνα της χρονιάς» αφού στην κατηγορία KidGP ο Σπύρος Φουρθιώτης (Ομάδα 65, Blata) και ο Βασίλης Παντελεάκης (ΑΡΗΣ, Blata) ισοβαθμούσαν απόλυτα και όλα θα κρίνονταν στο τελευταίο αγώνα. Ο Παντελεάκης, ξεκινώντας από την εκπληκτική (σε επίδοση) pole position του, πετάχτηκε μπροστά και όρμησε για την νίκη με τον Φουρθιώτη στον τροχό του. Ο νεαρός Βριλλησιώτης έκανε ταχύτατους πρώτους 

γύρους και ξεμάκρυνε ελαφρά, αλλά ο Κώος συναθλητής του, ακολούθησε αρχικά και πλησίασε απειλητικά πριν το τέλος αλλά ο 

Παντελεάκης, παρά τα λαθάκια του, κράτησε και πήρε την νίκη και τον τίτλο  με τον Φουρθιώτη μόλις 2,5 δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του. Μοναχικός ο αγώνας για τον Γιώργο Γερακιανάκη (ΑΡΗΣ, Blata) που δεν απειλήθηκε από τον μάλλον άκεφο Αγγελο Μερεμέτη (ΦΙΑΜ, Blata).

GerakianakisMeremetisPapapavlou

Θριαμβευτική η επανάκαμψη για τον Παναγιώτη Παπαπαύλου (ΑΡΗΣ, Kayo) που κέρδισε με σχετική άνεση, δοκιμές και αγώνα ! στην κατηγορία MiniGP. O μεγάλος του αντίπαλος, ο Δημήτρης Καρακώστας (ΑΡΗΣ, Honda) εμφανίστηκε δικαιολογημένα μουδιασμένος, τόσο από μια τρομακτική, αλλά ευτυχώς όχι καθοριστική, πτώση στις δοκιμές όσο και από το γεγονός ότι χρειάστηκε να οδηγήσει εκτάκτως την μοτοσυκλέτα του αδελφού του. 

Peristeras Karakostas Gizinos

Peristeras aponomi

Εκτός από αυτά, είχε να αντιμετωπίσει και έναν καταπληκτικό Γιάννη Περιστερά (ΛΕΜΟΤ, Honda) που παρά το γεγονός ότι συμμετέχει σε μικρότερη κατηγορία (MiniGP 1) τα ‘βαλε με τους μεγαλύτερους και δικαιώθηκε τερματίζοντας μπροστά από τον Καρακώστα που αν και πονεμένος, τερμάτισε με φωτεινό πρόσωπο από την κατάκτηση του τίτλου. Πολύ ανεβασμένος ο Παναγιώτης Γκιζίνος (ΑΡΗΣ, Rav) οδήγησε για πρώτη φορά στον ίδιο ρυθμό με τους πρώτους τους οποίους δεν έχασε από τα μάτια τους!.

Η στρατιωτική πειθαρχία στο πρόγραμμα της ημέρας «έλαβε τέλος» με την, σχετικά επι τροχάδην –αλλά πανηγυρική- απονομή για να προλάβουν όλοι να στρογγυλοκαθήσουν στο μικρό «θερινό σινεμά» που είχε στηθεί εκεί ώστε να παρακολουθήσουν την θριαμβευτική πορεία του Danny Pedrosa προς την νίκη στο MotoGP μέσα σε μια απερίγραπτη ατμόσφαιρα (μέχρι και …ο Pedrosa θα ήθελε να είναι εκεί…)

Papapavlou Karakostas aponomiD.Karakostas crash

Ευχαριστούμε τον Κώστα Γκαζή για τις ζωντανές φωτό, τον Αγγελο Κυριαζή για την διαδυκτιακή ζωντανή αναμετάδοση και την ΛΕΜΜεγάρων για την έμπρακτη συμπαράσταση!

Πλήρη αποτελέσματα στο chronotech.gr, βίντεο, βαθμολογίες, στοιχεία, κλπ στο mιnigp.gr 

ΑΡΗΣ ΑΣ

arislogo

  • Πεντέλη - Pendeli
  • Αττική - Attica, 152236
  • Ελλάδα - Greece
  • +30-210-8049641
  • aris@amotoe.gr