Χωρίς συμβιβασμούς !...

Panteleakis flag2

….στο θέαμα, στον συναγωνισμό, στην αθλητική ένταση και στο ύψος του στόχου εμφανίστηκαν στο θερμό, θερινό, περιβάλλον της πίστας κάρτ των Μεγάρων όλοι οι γνωστοί πρωταγωνιστές του MiniGP Cup. Το απίστευτα δύσκολο περιβάλλον των καιρών δεν εμπόδισε κανέναν (σχεδόν, οι –δικαιολογημένες- απουσίες ήταν ελάχιστες) να δείξει το πραγματικό του εαυτό και όλοι μαζί να «στήσουν» έναν εντυπωσιακά όμορφο και δυνατό αγώνα. ,

Πρώτα και καλύτερα φυσικά τα καταπληκτικά παιδιά του KidGP (7-10 ετών), που προσαρμόστηκαν πολύ γρήγορα 

στην Fourthiotis Panteleakisπίστα, με τον Βασίλη Παντελεάκη (ΑΡΗΣ, Blata) να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί και να φτάνει στην 2η, άνετη, νίκη του φέτος, αρκετά μπροστά από τον Γιάννη Περιστερά (ΛΕΜΟΤ, Blata). Φρόντισαν όμως οι Αγγελος Μερεμέτης (ΦΙΑΜ, Blata) Χρήστος Κώτσης (ΑΡΗΣ, Blata) και Δωδεκανήσιος Σπύρος Φουρθιώτης (Ικαρος Ρόδου, Blata) να δώσουν μια τρομερή τριπλή μονομαχία για την 3η θέση τερματίζοντας με αυτή την σειρά. Μια μικρή πτώση στις δοκιμές, κράτησε τον Κώστα Papanikolaou flag2Τσόκαλη εκτός αγώνα.

Αντίστοιχα άνετη η νίκη του

Eleftheriadis Peristeras

Χρήστου Παπανικολάου (ΑΡΗΣ, Kayo) στην κατηγορία MiniGP1 (9-13 ετών) όπου ο «δεν το βάζω κάτω» Νίκος Ελευθεριάδης (Ομάδα 65, IMR) τινάχτηκε στην εκκίνηση και πέρασε 2ος, μένοντας εκεί μέχρι τον τερματισμό παρά την ασφυκτική πίεση και τις επιθέσεις του Γιάννη Περιστερά (ΛΕΜΟΤ, Honda) που τερμάτισε λίγα εκατοστά πίσω του! Ιδιαίτερα ανεβασμένος ο Θεσσαλονικιός Απόστολος Καμζέλης (ΜΟΒΕ) που μαθαίνει το νεοαποκτηθέν, δίχρονο, Metrakitτου και μειώνει την απόστασή του από τους πρώτους,

Μπορεί η μεγάλη μάχη να μην έγινε στην κατηγορία MiniGP (14-17 ετών) αφού ο Δημήτρης Καρακώστας (ΑΡΗΣ, Honda) εμφανίστηκε ξανά πολύ δυνατός στα Μέγαρα, η νίκη του όμως σε συνδυασμό με την «δευτεριά» του μεγάλου αντιπάλου του, του Νότη Παπαπαύλου (ΑΡΗΣ, IMR) έφερε βαθμολογική ισοβαθμία και αφήνει τα πάντα ανοικτά ενόψει του τελευταίου D.Karakostas Koronakisαγώνα της χρονιάς !! Επανεμφάνιση στο MiniGP Cup του πολύ καλού Βασίλη Κορωνάκη (ΑΜA, VMC) ομ οποίος εμφανίστηκε, από την μακρινή Κέρκυρα, την Κυριακή το πρωί μόλις, προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στην πίστα, πέρασε και πολύ γρήγορα στην 2η θέση στον αγώνα, ο Παπαπαύλου ανταπάντησε, ο Κορωνάκης προσπάθησε να πιέσει αλλά το παράκανε και έπεσε για να συνεχίσει καταφέρνοντας να περάσει τον επίσης επανακάμψαντα Κυριάκο Λιούτα (ΑΡΗΣ, IMR) στον τελευταίο γύρο.

Μαζί με το αναβράζον εφηβικό αίμα και οι μεγαλύτεροι λάτρεις των ταχύτατων μικρών μοτοσυκλετών που επανδρώνουν το IMR Cup όπου στην ομώνυμη κατηγορία ο Σωτήρης Στυλιάδης (Ομάδα 65) απέδειξε ότι η νίκη του στον 2ο α΄γωνα στην Καλαμάτα δεν ήταν καθόλου τυχαία, ο Γιάννης Styliadis1Λογοθέτης (Ομάδα 65) οδήγησε ιδιαίτερα κεφάτα και επιθετικά τερματίζοντας στην 2η θέση, κοντά στον Στυλιάδη με τον βελτιωμένο Χάρη Μουρατίδη (ΦΙΑΜ) να κερδίζει την μονομαχία του με τον επανερχόμενο Τάσο Σπερελάκη (ΛΕΜΟΤ). Πρώτη φετινή εμφάνιση και για τον Αλέξανδρο Χαβέλα (Ομάδα 65) που επικράτησε του σταθερού Γρηγόρη Ελευθεριάδη (Ομάδα 65)

3 αγώνες φέτος, 3 νικητές στην κατηγορία των Open Pit Bikes, όπου ο Μάνος Φασουλάκης (Ομάδα 65 IMR) ένας από τους αφανείς ήρωες της όμορφης περιπέτειας που λέγετε MiniGP Cup, κατέκτησε την 1η του νίκη. Ελάχιστα πιο πίσω ο Νίκος Λιόλιος (Ομάδα 65, IMR) κατέκτησε την 2η θέση μετά από μια τρομερή μονομαχία με τον Αποστόλο Λιάκο (ΟμάδαFasoulakis flag 655, IMR) μονομαχία από την οποία αποχώρησε λόγω πτώσης ο Ροδίτης Μάριος Κασάπης (Ικαρος, MonsterPro) που συνέχισε τον αγώνα τερματίζοντας 5ος πίσω από τον έτερο Δωδεκανήσιο, τον Κώστα Αυγηρέλη (Ικαρος Ρόδου, Papaggelou crash AyrtonKSR, Κώς). Πτώση και εγκατάλειψη για τον Δημ. Παπαγγέλου.

Καλοκαιρινή ανάπαυλα και επαναφορά στην δράση, στις 6 Σεπτεμβρίου για το IMR Cup (Θεσσαλονίκη) και στις 11 Οκτωβρίου για όλους, πάλι, μαζί στις Αφίδνες.

Ευχαριστούμε την ΛΕΜΜεγάρων lemmγια την βοήθεια, τον Κώστα Γκαζή και τον Λευτέρη Κραουνάκη για τις όμορφες φωτό, και φυσικά την γνωστή «ομάδα» των Θ.Τζαβάρα και Δ. Γεράρδη για τα βιντεοστιγμιότυπα.

 

Aponomi KidGP

Aponomi MiniGP1

Aponomi MiniGP

Aponomi IMR Cup

 

Aponomi OPB